KARİKATÜRİST BEDRİ SALDIRIYA UĞRADI

Milliyet – 18 Kasım 1978

KARİKATÜRİST BEDRİ SALDIRIYA UĞRADI

• Gece saat 02’de eşiyle evine gelen arkadaşımıza ateş etmek isteyen saldırganın silahı tutukluk yaptı. Bundan yararlanan Bedri, saldırganın üzerine atıldı. Çıkan boğuşmada saldırgan, arkadaşımızı tabanca kabzasıyla yaralayarak, kendisini bekleyen otomobile binip kaçtı

Gazetemizin karikatüristi Bedri Koraman, önceki gece Levent’teki evine girerken silahlı bir kişinin saldırısına uğramıştır. Saldırganın silahı ateş almayıp tutukluk yapınca Bedri Koraman’la aralarında boğuşma çıkmıştır. Saldırgan boğuşma şuasında Bedri Koraman’ın kafasına tabanca kabzası ile vurmuş ve dudağını yararak kendisini bekleyen bir otomobile binerek kaçmıştır. Bedri Koraman, Cerrahpaşa Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

OLAY NASIL OLDU?
Gece 02’de eşi ile birlikte bir akrabasından evine dönerken saldırıya uğrayan Bedri Koraman olayı şöyle anlatmıştır:

“Sokağa girince evin karşısındaki kaldırıma arabamı park ettim. Karımla arabadan çıkıp karşı kaldırıma geçerken birinin bana yaklaştığını gördüm. Yan yan geliyordu. Önce sarhoş sandım. Fakat iyice yaklaşınca elindeki tabancayı gördüm, saklıyordu. Tabancayı kaldırdı ve bana doğrulttu. Fakat silah patlamadı. Karım bağırmaya başlayınca ona dönen saldırgan “Sen sus, bağırma” dedi ve ona da ateş etmek istedi. Silah yine patlamadı Saldırgan silahın mekanizması ile oynuyor ve ateş etmek istiyordu. Karımın bağırması onda bir şaşkınlık yaratmıştı. Bundan yararlanarak üzerine saldırdım ve silah tutan elinin bileğine yapıştım… Boğuşmaya başladık, alt alta üst üste bir süre boğuştuk. Tabancanın kabzası ile başıma vuruyordu. Boğuşma sırasında üst dudağım yarıldı. Bir ara kurtuldu ve geri geri kaçmaya başladı. Kaçarken dahi tabancasına mermi sürmeye çalışıyordu. Biraz uzakta bir araba bekliyordu. Arabanın şoförü olaya karışmadı. Saldırgan arabaya bindi ve kaçtı.”

HASTANEYE KALDIRILDI
Olaydan sonra  Bedri Koraman Cerrahpaşa Hastanesi’ne kaldırılmış, kafa röntgeni çekilmiş ve dudağındaki yarık üç dikişle dikilmişitir. Doktorlar, beyin kanaması olasılığını gözönüne alarak kendisini müşahade altında tutmaktadırlar.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi İcra Kurulu da bir bildiri yayınlayarak Koraman’a yapılan saldırıyı kınamıştır. TGS İstanbul Şubesi İcra Kurulu’nun bildirisi şöyledir:

“Bedri Koruman evinin ününde silahlı saldırıya uğramıştır.

Yıllardır mesleğinin en üst düzeyinde görev yapan, bir sayfada anlatılması zor olayları iki fırça darbesiyle anlatan Koraman’a yapılan saldırının iğrençliği açık seçik ortadadır.

Hangi amaçla, kimler tarafından yapılmış olursa olsun bu olayların suçlularının adalet önünde mutlaka hesap vermeleri gerekmektedir. Olayı tüm üyelerimiz adına kınıyoruz.”

EYÜPOĞLU VE KOTİL ZİYARET ETTİ
Saldırı haberinin duyulması üzerine, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Eyüboğlu ile İstanbul Belediye Başkanı Kotil, tedavi gördüğü hastanede Koraman’ı ziyaret ederek, “Geçmiş olsun” demişlerdir.

Ayrıca, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Fikir İşçisi Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ankara’da toplantı halinde bulunan Basın Şeref Kartları Komisyonu, Sosyalist Devrim Partisi bildiri yayımlayarak duydukları üzüntüyü belirtmişlerdir.

CHP Genel Sekreteri Üstündağ ile Birgit, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar Okuyan ve Basın Yayın Genel Müdürü Orhan Koloğlu da Koraman’a gönderdikleri telgraflarla “Geçmiş olsun” demişlerdir.

CEVAP VER

yorumunuzu yazabilirsiniz
Lütfen isminizi girin

ÖNE ÇIKANLAR

ÇAĞDAŞ DERGİ

BASIN AÇIKLAMALARI

EN SON...