Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Basın Özgürlüğü!

Yalın anlamıyla halkın yönetimi olan Cumhuriyet Devrimi, bu topraklara 94 yıl önce büyük zorluklarla ekildi. Eşit yurttaşlık hedefi ile çıkılan yolda hem sosyal hem ekonomik sorunlardan kaynaklı birçok badire atlatıldı, hâlâ da Cumhuriyet’e yönelik ciddi saldırılar yaşanmakta. Cumhuriyet’in demokrasi ile birlikte güvencesine aldığı Düşünce, İfade, Basın ve Yayın özgürlükleri de bu saldırıların yöneldiği alandadır.

Mevcut AKP iktidarı rejim değişikliği hedefinde en önemli engel gazeteciliği görmekte; bir yandan basın kuruluşlarını güdümü altına almaya diğer yandan gazetecilere gözaltı ve tutuklama yoluna gitmektedir.  Bu sansür ve baskılar, Cumhuriyet’in sahibi halkın doğru haber alma hakkını kutsal bir ilke olarak gören bizleri yıldıracağı düşüncesi ile her gün artarak devam etmektedir. Gerçek gazetecilerin otoriterliğe karşıtlığı, özgürlüğe düşkünlüğü ve bu bağlamda ne kalemini ne aklını kiralamayacağını bilmeyenlerin bu beyhude çabasına karşı; Yaşasın Cumhuriyet; Yaşasın Basın Özgürlüğü diyerek Cumhuriyet’in 94. yılını kutluyoruz.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ
GENEL YÖNETİM KURULU