Kenan Kırkaya’nın gözaltına alınması haksız ve hukuksuzdur!

Ülkemiz son 1.5 yıldır tarihinin en acı ve karanlık dönemlerinden birini yaşamaktadır. Özelikle dış politikada hesapsız kitapsız ‘emperyalist politikalara dayalı’ alınan kararlar, bugün karşı karşıya kaldığımız sorunların temel nedenidir. Adeta ateş topuna çevrilmiş olan ülkemizde son olarak İstanbul Beşiktaş’ta 44 insanın hayatını kaybettiği vahşi bir katliam yaşanmıştır. Hayatlara mal olan, evimize sokağımıza kadar hayatımızın her aşamasını terörize etmeye yönelik bu katliamı kınıyor ve süre gelen benzeri katliamların sonuncusu olmasını diliyoruz.

Yaşanan her katliamın ardından toplumun algısıyla oynamak, ne yazık ki sistemin dolayısıyla siyasi iradenin en önemli paravanı haline gelmiş durumdadır. Yüzlerce ton patlayıcının, dünyanın en önemli şehirlerinden İstanbul’un merkezine sokularak patlatılması, sorgulanması ve gerçek yanıtlarının bulunması gereken bir konuyken, hızla algı operasyonu yapılarak gerçekler saptırılmak istenmiştir. Önceki gün İstanbul Beşiktaş’a yaşanan vahşi katliamın ardından Türkiye genelinde gözaltılar yaşanırken, gözaltına alınanlardan biri de meslektaşımız, gazeteci Kenan Kırkaya’dır. Ankara basın camiasında yakınan bilinen ve derneğimizin üyesi olan Kenan Kırkaya, geçmişte de sadece yaptığı haberler nedeniyle uzun süre cezaevinde tutuklu bulunmuştur. Meslektaşımız Kırkaya’nın, insanlık dışı böylesine vahşi bir katliamın ardından gözaltına alınmasının hiçbir izahatı olmadığı gibi yapılan sadece kendisine yönelik değil mesleğimize de yönelik bir algı operasyonudur.

Yaşadığımız vahşi katliamı bir kez daha kınarken, haksız ve hukuksuz şekilde gözaltına alınan meslektaşımız Kenan Kırkaya’nın bir an önce serbest bırakılması, hem süre gelen gazetecilere yönelik baskılara yenilerinin eklenmemesi hem de katliamın soruşturulmasında azami düzeyde korunması gereken ‘ciddiyete’ leke düşürülmemesi açısından tartışmasız önemdedir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği
Genel Merkez Yönetim Kurulu

ÖNE ÇIKANLAR

ÇAĞDAŞ DERGİ

BASIN AÇIKLAMALARI

EN SON...