Azadiya Welat dağıtıcısı Bağdu’nun katillerinin derhal bulunmasını istiyoruz

Azadiya Welad ve Özgür Gündem gazetesi çalışanı ve  dağıtımcısı Kadri Bağdu Adana-Seyhan’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Motosikletten ateş açan saldırganlar kısa sürede kayıplara karıştı.
Bu saldırı özellikle 1990’lı yıllarda özellikle Kürt basınına yönelik olarak düzenlenen ve cezasız kalan siyasi cinayetler dönemine dönüş endişesini yaratmaktadır. Yeniden faili mechul Beyaz Toros cinayetleri dönemi hatırlatılmaktadır.
İktidar bu cinayetin sorumlularını derhal bularak adalete teslim etmelidir. Aksi takdirde katilleri koruyan makam durumuna düşecek, suça ortak olacaktır.
Son haftalarda gazetecilere yönelik saldırılar, ülke yöneticilerinin basın ve ifade özgürlüğüne yönelik düşmanca tutumu, iktidar yanlısı kimi  militan çevreleri cesaretlendirmektedir.
Gazeteci yazar Aydın Engin ve Murat Belge’ye yönelik açık ölüm tehditleri bu kapsamda dikkati çekmektedir.
İktidara bağlı yargıda da aynı durum gözlenmektedir. Örneğin Milliyet gazetesi Muhabiri Kemal Göktaş için, İzmir’de bir kadına  karakolda yapılan işkence olayını haber yaptığı, bu yasa dışı olayı kamuoyuna duyurduğu için hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle soruşturma açılmıştır.
Gerilimin ve savaş koşullarının yaşandığı Suruç başta olmak üzere sınır bölgesinde güvenlik güçleri  gazetecilerin görev yapmasını kolaşlaştırmakla görevli olduğu halde, meslektaşlarımızın çalışmalarını engellemekte, suç işlemektedir.
Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak iktidarı gazetecilere yönelik baskıları, tehditleri durdurmaya, görevlerini özgürce yapmalarını sağlamaya, Kadri Bağdu’nun katilini bularak gerekli cezanın verilmesini sağlamaya davet ediyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği
Genel Yönetim Kurulu

CEVAP VER

yorumunuzu yazabilirsiniz
Lütfen isminizi girin

ÖNE ÇIKANLAR

ÇAĞDAŞ DERGİ

BASIN AÇIKLAMALARI

EN SON...