ÇGD: AKP kongresinin Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Aydınlık, Evrensel gibi gazetelere yasaklanması utanç vericidir

– ÇGD: AKP kongresinin Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Aydınlık, Evrensel gibi gazetelere yasaklanması utanç vericidir.

– ÇGD Genel Başkanı Abakay: “AKP kongresi şimdiden şaibeli hale gelmiştir. Kendin pişir kendin ye toplantısıdır”

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay’ın açıklaması:

AKP’nin yarın Ankara’da yapılacak olan Genel Kurul toplantısına Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Aydınlık, Evrensel başta olmak üzere birçok gazete ve Televizyona izleme yasağı konulduğu öğrenilmiştir.

Örneğin, Cumhuriyet Gazetesine, Genel Kurulu kimin izleyeceği yolunda davet gönderilmiş, gazete görevlendirdiği muhabir ve yazarların isimlerini bildirilmiş, ancak daha sonra gazeteye, “akredite” listesinde olmadıkları için giriş kartı ya da davetiyesi gönderilmeyeceği bildirilmiştir.

Birçok gazete ve televizyonlara da aynı işlem uygulanmıştır.

İktidar partisi olan AKP’nin bu tutumu basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkının kullanımı açısından içler acısı, demokrasiden uzak süregelen tutumunun tepe noktasıdır.

AKP kongresi daha yapılmadan, başlamadan şaibeli, lekeli duruma sokulmuştur. “Kendin pişir, kendin ye” toplantısına dönüşmüştür. Binlerce kişiye açık bir toplantıda, kendisinden saymadığı, yayın politikasını beğenmediği gazetelere yasak konulması, bu partinin, Genel Başkanının, yöneticilerinin korkusu, endişesi değilse ilkelliğin açık örneği olarak anılacaktır.

Bu kararın derhal düzeltilmesini, yanlıştan dönülmesini, basın özgürlüğüne saygı gösterilmesini, bu kararı alanların özür dilemesini diliyor ve bekliyoruz.

CEVAP VER

yorumunuzu yazabilirsiniz
Lütfen isminizi girin

ÖNE ÇIKANLAR

ÇAĞDAŞ DERGİ

BASIN AÇIKLAMALARI

EN SON...