ÇGD Genel Başkanı Abakay: Başbakan muhalif medyaya olan husumetini ordu üzerinden yapıyor

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’ın açıklaması:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci, yazar Bekir Coşkun’u hedef alarak, kaleminden pislik damladığını söyleyip, paşaları dava açmaya çağırıyor.

Başbakan’ın kendisine muhalif gördüğü gazete, televizyonlar ile gazeteci ve yazarlara savaş açması yeni değil.

Ancak Başbakan son açıklamasında Bekir Coşkun’u, zaten linç kültürünün egemen olduğu ülkemizde hedef göstermesi büyük hatadır, saldırıda bulunmak isteyenlere yol göstermektir. Meydana gelebilecek olası saldırıların azmettiricisi durumuna düşmektedir.

Başbakan kendisine karşıt gördüğü medyaya olan husumetini şimdi de TSK üzerinden, orduyu arkasına alarak yürütmektedir. Bu yol, yol değildir. Demokrasi dışı bir yöntemdir. Başbakan’ın rakibi siyasi partilerdir, gazeteci yazarlar değildir.

Umarım ki başbakan, bu sözlerinin de bir dil sürçmesi olduğunu açıklar.

Bu ülke, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan, gazetecileri, yazarları, sanatçıları, aydınları düşman gören, “ne yapayım böyle aydını” diyen, cezalar yağdıran çok başbakanlar, bakanlar, darbe liderleri gördü. Onların hepsi şimdi tarihin çöp tenekesindedirler. Ancak o gazeteci ve yazarlar toplumda saygın yerlerini koruyorlar.

Başbakanı gazetecilere, yazarlara , aydınlara, sanatçılara saygılı olmaya davet ediyoruz.

CEVAP VER

yorumunuzu yazabilirsiniz