ÇGD, Can Dündar’a uygulanan MEB sansürünü kınadı

ÇGD, Can Dündar’a uygulanan MEB sansürünü kınadı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’ın açıklaması:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların bilgisayarlarından Can Dündar’ın yazılarını, sakıncalı bularak engellemesi, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik yasaklamaların hangi boyutlara ulaştığının yeni bir örneği olarak ortaya çıkmıştır. Daha önce Yazar Emre Kongar için aynı yasaklama yoluna gidildiği biliniyor. Daha bilemediğimiz çok sayıda aydının, yazarın da yasaklılar arasında olduğunu tahmin etmek güç değil. Bu uygulamayı ve anlayışı ÇGD olarak kınıyoruz.
Cübbeli Hoca olarak bilinen kişiler gibi kimi tarikat-cemaat sözcülerinin öğrencilere, öğretmenlere örnek olarak sunulması, yasaklama kapsamı dışında tutulması gösteriyor ki, iktidara muhalif olanlar internet ortamında yeni bir ‘yönetim-devlet sakıncalıları’ listelerine girmişlerdir.
Milli Eğitim Bakanlığının bu ilkel, çağdışı ve ifade özgürlüğünü yok eden ve halkın, okuyucunun yazara, gazeteciye ulaşması, bilgilenmesi hakkını ortadan kaldıran anlayışa, uygulamaya derhal son vermesini bekliyor ve talep ediyoruz. İktidar-devlet sansürünün, kara listelerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”

Ahmet Abakay
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı

CEVAP VER

yorumunuzu yazabilirsiniz
Lütfen isminizi girin

ÖNE ÇIKANLAR

ÇAĞDAŞ DERGİ

BASIN AÇIKLAMALARI

EN SON...