Basın örgütleri tepkili

Milliyet – 7 Temmuz 2005

Basın örgütleri tepkili

Yargıtay’ın, bir siyasinin ifadelerini “ekleme yapmadan” yayına veren AA’nın tazminata mahkûm edilmesini onaylamasına basından tepki geldi

HABER MERKEZİ
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun, “kişilik haklarına saldırı” kabul ettiği, bir siyasinin basın toplantısındaki ifadelerini “ekleme ve yorum yapmadan” yayına veren Anadolu Ajansı’nı (AA) da sorumlu tutması, basın meslek örgütlerinden tepki gördü. Meslek örgütlerinin tepkileri özetle şöyle:

■ Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi: Basın özgürlüğünü fiilen ortadan kaldırabilecek bir karar. Gazeteci haber yazarken ya hapis cezasını göze alacak, ya da sorumluluğunu yerine getirmekten kaçınacak. Eleştiri bitmiştir.

■ Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Doğan Tılıç: Basın özgürlüğünü olumsuz etkileyecek. Zor bir durumla karşı karşıyayız. Kafamızda kocaman sansür vakasıyla dolaşmaya başlayacağız, haber yazarken daha korkak olacağız.

■ Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin: AA’ya verilen bu ceza, TCK’nın basınla ilgili maddeleri konusundaki eleştirilerin doğruluğunu kanıtlamıştır. Devlet, yeni TCK ile kendi kurumunu cezalandırarak bir ilke imza almıştır.

ÖNE ÇIKANLAR

ÇAĞDAŞ DERGİ

BASIN AÇIKLAMALARI

EN SON...